22 квітня - Міжнародний День матері Землі

22 квітня 2024

     День Землі - це узагальнена назва, що використовується по відношенню до різних заходів, які проводяться навесні, і покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля. Перша акція в цей день відбулася ще в 1970 році в США. Її успіх окрилив організаторів, і з тих пір святкування стало регулярним. На хвилі громадської та політичної активності в День Землі, в США було прийнято багато законів і актів, що стосуються охорони навколишнього природного середовища.

     На сьогоднішній день природа в Україні стає мовчазною жертвою війни - з точками зору науковців і біологів та аналізом досліджень попередніх збройних конфліктів у світі.

     Окупаційні війська продовжують чинити варварські злочини. Вони вбивають мирних українців та завдають навмисної шкоди економіці, цивільній інфраструктурі, природній спадщині України та довкіллю.

     Уряд України фіксує злочини окупантів проти довкілля і буде використовувати всі можливості для притягнення до відповідальності країни агресора. Ця робота базується на міжнародному досвіді і відбувається з залученням провідних фахівців з України та з-за кордону.

     У цей день прийнято озеленювати сквери й вулиці, звільняти парки та водойми від сміття і робити інші „екологічні” кроки, які демонструють, що наша планета і наша природа нам не байдужі.

     Пропонуємо всім підприємствам, установам, організаціям, громадськості долучитися до відзначення Міжнародного дня Землі та провести різнопланові заходи та екологічні акції.