До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

22 січня 2024

     З 1 січня 2024 року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України від 20 січня 2023 року № 58 „Про затвердження Порядку подання суб’єктом господарювання звіту про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин”.

     Цей Порядок визначає механізм подання та оприлюднення щорічного звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням установлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

     Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарювання, які отримали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

     Подання та розміщення звіту в електронній формі здійснюється суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою через електронний кабінет користувача платформи „ЕкоСистема”.

     Звіт в паперові формі, до якого додається його електронна копія у форматі Adobe Portable Document Format (PDF), подається дозвільному органу, що видав суб’єкту господарювання дозвіл на викиди, в разі відсутності в електронній формі дозволу на викиди або через технічні несправності платформи „ЕкоСистема”.

     Подання та розміщення звіту здійснюється на безоплатній основі.

     Необхідність подання звіту настає з 01 січня 2024 року.

     Звіт необхідно подавати щороку, не пізніше 31 березня, що настає за звітним річним періодом та містить інформацію на кінець останнього дня звітного періоду.

     З формою звіту можна ознайомитись за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/103/f522805n54.docx, а повний текст документу за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/58-2023-%D0%BF.