Науково-краєзнавча конференція до 100 річчя від дня народження Миколи Чайковського

7 вересня 2022

     6 вересня 2022 року в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулася наукова конференція «Суспільство і природа: від минулого до майбуття» з нагоди 100-річчя від дня народження Миколи Чайковського – відомого українського природознавця та природоохоронця, фундатора заповідної справи на Тернопіллі.

     Заступник начальника управління - начальник відділу формування екологічної мережі, природних ресурсів, екологічного моніторингу та зв’язків з громадськістю Тернопільської обласної військової адміністрації Ігор П’ятківський відмітив важливий вплив Миколи Чайковського у формуванні мережі природоохоронних територій в області, ознайомив присутніх із завданнями, які сьогодні виконуються обласною військовою адміністрацією стосовно збільшення площі природно-заповідного фонду до середньоєвропейських показників.

     Пішла по стопах Миколи Петровича внучка Ірина Леньків, яка працює в головним спеціалістом управління екології та природних ресурсів і продовжує справу дідуся.

     Завдяки спільним зусиллям органів виконавчої влади, наукових та природоохоронних установ, громадськості в області створено 656 заповідних територій та об’єктів загальною площею 136,94 тис. га.