Екологічна освіта життєво важлива для передачі властивої поваги до довкілля

23 червня 2023

     Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів і в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання та виховання. Діяльність з формування екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища - це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

    Міністерство захисту довкілля України та Міністерство освіти і науки України домовилися розвивати систему екологічної освіти в Україні. Для цього була створена відповідна Міжвідомча робоча група, яка дослідить проблемні питання та напрацює заходи для удосконалення та підвищення рівня системи екологічної освіти в Україні.

     Фахівці міжвідомчої групи працюватимуть над:

- розбудовою якісної системи багаторівневої, інтегрованої та доступної екологічної освіти та просвіти українців;

- удосконаленням стандартів екологічної освіти;

- написанням Стратегії розвитку екологічної освіти, просвіти та інформування для сталого розвитку України.

     За словами Міністра Руслана Стрільця, важливо, аби екоосвіта й ековиховaння стали одним з найважливіших пріоритетних напрямків в Україні. Це основа основ, яка закладається ще з дитячого садочка та дозволяє нам будувати сучасну Україну. Як свідчить досвід крaїн ЄС, високий рівень екологічної свідомості та екологічної культури населення сприяє покрaщеню стaну довкілля.

     Комплексний підхід з екологічної освіти та виховання сприятиме бережному ставленню до довкілля, закладе основи розуміння екологічних процесів і джерел порушення природної рівноваги. Як результат - підвищить загальнодержавний рівень екологічної культури.

     З відповідним наказом Міндовкілля та МОН можна ознайомитися за посиланням.