До уваги суб’єктів господарювання!

11 квітня 2023

     Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2022 р. № 1249 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо отримання довідки про визначення величин фонових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі розрахунковим методом в електронній формі.

     Нагадуємо, що даний експеримент проводиться у період з 15 листопада 2022 р. до 31 грудня 2023 р. з метою отримання об’єктивної інформації стосовно доцільності надання послуг щодо визначення величин фонових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі розрахунковим методом в електронній формі, а також зменшення адміністративного навантаження на бізнес та усунення факторів, що сприяють або можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень, шляхом трансформації таких послуг в електронну форму.

    Електронна публічна послуга щодо отримання довідки надається за зверненням заявника шляхом подання ним запиту в електронній формі через ЕкоСистему.

   Електронний документ, сформований за результатами надання електронної публічної послуги щодо отримання довідки, автоматично вноситься до бази даних (https://eco.gov.ua/background-concentrations) із присвоєнням йому унікального реєстраційного номера та оприлюдненням цієї інформації в ЕкоСистемі без необхідності прийняття будь-яких організаційно-розпорядчих актів чи рішень посадових осіб.

     Інформація щодо величини фонових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі в електронній формі є дійсною протягом трьох років.

    Крім того, зазначаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 7 травня 2022 р. № 556 затверджено Порядок подання декларації про відходи (далі - Порядок).

    Відповідно до вимог Порядку декларація подається заявником один раз на рік до 20 лютого року, що настає за звітним, в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг шляхом заповнення форми.

    На підставі поданих заявником відомостей і даних, що надходять у порядку інформаційної взаємодії, здійснюється внесення декларації до реєстру (https://eco.gov.ua/reyestr-deklaracij-pro-vidhodi) в автоматичному режимі, без необхідності прийняття будь-яких організаційно-розпорядчих актів, з присвоєнням реєстраційного номера та оприлюдненням цієї інформації в ЕкоСистемі.

    Наголошуємо, що одним з пріоритетних завдань державної політики є розвиток підприємництва, що, в свою чергу, передбачає створення сприятливих умов для провадження господарської діяльності.